Best in show Syskonklass!

90070-1499
Jippi!
Första pokalen!

Efter hård bedömning
i syskonklass fick vi ända en fin pokal!
Kisarna behöver växa till sig
och det är lite anmärkningsvärt
att det  blivit fyra olika färger...
90070-1498
Vinst i form av massor av kattmat, leksaker och annat smått och gott!
90070-1497
Måste vara bra gener...!

23 september 2007, Höör

Kommentarer
Postat av: Lilian Thonney

Hej Maria,

Tyvärr fick jag inte se er på söndagens utställning (var där på lördagen) jag hade tyckt det var intressant höra bedömningen av dina katter. Att de har så många färger i pälsen, och så olika är ju inte så konstigt eftersom det är en blandning både på mors och fars sida. Ska man få rättsida på det måste man para tillbaka i rena färger enligt standarden. Skulle varit roligt se bedömningarna, kanske kommer du att lägga ut dem på sidan? Såg att du skriver att James blev nominerad?? Kan inte hitta det på resultatlistan som nu är på Mästerkattens hemsida. Är det fel? Han är en söt liten krabat men färgen undrar jag om den följer standarden? Det är ju inte helt oväsentligt i avelsarbetet. Plojgrejen med syskonklass som Mästerkatten hade var ju kul. Det är ju en ganska ovanlig grej, har aldrig varit med om det. Var det fler än du som fått ihop så många syskon? Silver är en svår färg att jobba med, blir spännande se hur du tänker fortsätta.

Hälsningar Lilian

Postat av: Maria

Betackar mig för dina kommentarer om att vi behöver få rätsida på färgerna eller att syskonklassen var en plojgrej.

2007-10-16 @ 22:33:27
Postat av: Lilian Thonney

Maria,
Hur du vill blanda färger på dina katter lägger jag mig inte i, däremot är jag intresserad av utveckling av färger i förhållande till stamtavla eftersom jag är uppfödare av silver och golden. Som uppfödare jobbar jag mot standarden. Det är bra att para in solida och andra katter med silver för att få ett kraftigare benstomme, men det tar sedan några generationer av tillbakaparningar med korrekt färg för att få en ren silver igen. Jag var därför intresserad av hur domarna resonerade kring detta. Med ordet 'plojgrej' menade jag inget illa. Tyckte att Mästerkatten hade ett roligt initiativ att ha en sidoklass 'syskonklass' (ej officiell utställningsklass)som inte var relaterad bara till standard utan att man anmälde minst tre syskon till utställningen. Det kan ju va kul att på en utställning just visa upp hur olika sykson kan va!+att man kan bli Best in Show utan att ha så höga bedömningspoäng! GRATTIS!

2007-10-17 @ 09:07:32
URL: http://lithos.se
Postat av: Maria

TACK! Vi får se om det blir framtida parning på Jolie eller Miracelle (ej silver). Marlon har visat sig vara blodgrupp B. Han är dock kastrat redan. James skall eventuellt bli avelshane framöver. Vi får se hur han utvecklas.

2007-10-17 @ 14:50:21
Postat av: veronica

Synd att jag inte hann komma och titta på kattutställningen, men det finns väl flera tillfällen!?!
KRAMKRAM

2007-10-22 @ 08:08:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback